אלוהי הדברים הקטנים

"אלוהי הדברים הקטנים" – הילה בנדלר

בוקר חמישי האחרון, כשאני בדרך לעבודה, בתוך "שגרה" הכי לא שגרתית שקיימת, הפתיעה אותי אילנה בהצעה להעלות מדור אוכל.
בתוך הטרפת של הקורונה, אחרי כמעט שבועיים בין ארבע קירות, עם ילדה בת שנתיים וחצי, הריון ושילוב קשוח של בית-עבודה, היתה זו אחת ההודעות היותר משמחות ומעודדות שקיבלתי.
ככה פתאום, בכלל בלי להכיר אותי ולדעת שהשילוב של אוכל וכתיבה הן בין האהבות הכי גדולות שלי.
זה מייד החזיר אותי לבלוג שפתחתי לפני כמה שנים 'אלוהי הדברים הקטנים'.

מי שבאמת מכיר אותי יודע שקל מאוד לעשות אותי מאושרת. די במשהו פעוט שיגרום לי לאושר צרוף.

כשנתבקשתי לא פעם להחליט מה אני יותר אוהבת או מעדיפה (בריכה או ים, בוקר או לילה, ירוק או מדבר) תמיד התקשיתי לענות על השאלה הזו, כי מה שמוביל אותי בחיים זה באמת למצוא את הטוב והיופי בכל דבר.

ניקח לדוגמה את עונות השנה. אני מאוד אוהבת את החורף. אוהבת גשם. ברקים, אפילו קור. וכשקר מספיק אני אוהבת לשתול. רקפות, תבלינים. אני אוהבת בגדים של חורף וקערת מרק עשירה בכל טוב (למרות שבהמשך תבינו שסיר מרק שוכן אצלי כדרך קבע במקרר, כמעט בכל ימות השנה).

אבל בתור אחת שגדלה ממש ליד הים יש בי גם פינה טובה לקיץ. כי אין כמו קפיצה לים בשבת ממש מוקדם בבוקר, כשהחופים עדיין ריקים. אני כל כך אוהבת פירות ובקיץ הם כל כך מגוונים וטעימים ויש אור. הרבה אור. אני אוהבת אור.

אבל האושר נמצא לא רק בעונות השנה. זה יכול להיות כל דבר. הדבר הכי קטן ושולי בעולם, כי האושר נמצא באמת בפרטים הקטנים של החיים. 


ריח של אפיית חלות בשישי בצהריים/ ארוחת ערב עם בן זוגי / רחצה לילית בים/ פירוק מדיח כשברקע מתנגנת אדל / הכנת כרטיסי ברכה / אפיית עוגיות / כוס קפה של 17 אחה"צ (אין סיכוי שאוותר על זה), קריאת גיליון של 'על השולחן' / פדיקור / חמישי אחה"צ .  .  .

יכולתי למלא פה רשימה כמעט אינסופית של דברים. אני אוהבת כל כך הרבה דברים ואולי הבסיס לכל הוא שאני בעיקר אוהבת לאהוב. מכורה לאהבה. (אולי כי נולדתי

ב- 14/12, הוולנטיין דיי, יום האהבה.)

ולשם כך נולד הבלוג הזה. בלוג שכולו השראה, כולו אהבה.
אבל מעבר להשראה יש בי גם צד פרקטי (לפחות היה עד שהקטנה נולדה) הייתי ידועה במחקרי שוק שאני עושה. למה אני מתכוונת? קושי קל בקבלת החלטות בשילוב שאיפה לפרפקציוניזם על בסיס חוסר יכולת להתמודד עם חרטה וחשש 'שיעבדו עלי' כל אלה מביאים אותי לביצוע מחקרי שוק מעמיקים, איסוף מידע, השוואות חסרות תקדים וכל זה על מנת לקבל את ההחלטה הכי נכונה עבורי. 


אבל בינינו, כולנו יודעים שלא באמת קיים דבר כזה 'החלטה נכונה' כי אם נחזור כמה שורות מעלה אז בכל דבר יש יתרונות וטוב ואהבה… בעיקר אהבה, אבל על דבר אחד אין עוררין – המחקר הזה שאני עושה גורם לי לתחושה מושלמת של –  "זו הייתה ההחלטה הכי טובה שיכולתי לקבל ברגע הנתון ולא יכולתי להחליט אחרת"
אז אחרי כל המאמץ הזה לא חבל לא לשתף את כולם? כי אם כבר טרחתי עבורי אז למה שאתם לא תיהנו מכל זה?!


והסיבה האחרונה ואולי העיקרית לפתיחת הבלוג הזה היתה דרור. בן זוגי. בעלי. הנס של חיי. המנוע, הכוח, הבסיס הכי יציב לכל האושר הזה. דרור חובב ריצה מושבע, בשלן (בחיי שעוד לא אכלתי באף מסעדה איטלקית שווה פסטה טעימה כמו הפסטה שלו), כותב (מעלה פוסטים בפייס וסופר את הלייקים) וצלם בחסד – אחד כזה אני צריכה לבלוג שלי לא? אז זה המקום לתת לו את הקרדיט. כל הצילומים שאעלה שייכים לו.


אז למה אני מתחייבת בפניכם ?


לכתוב ולשתף. בעיקר סביב אוכל אבל לא רק. פעם במתכון מוצלח שהכנתי, צימר מיוחד שהיינו בו, חנות מיוחדת שקניתי בה. 
מתחייבת, שכל המלצותיי יהיו אך ורק על דברים שחוויתי/הכנתי בעצמי. לעולם לא אמליץ לכם על משהו ששמעתי ממישהו – מבלי שניסיתי אני בעצמי. אשמח מאוד שתגיבו. אם הכנתם משה – תצלמו, אם יש לכם מתכון מאוד דומה תפדבקו, הערות/הארות חופשי – אשמח ממש לשמוע. 


לפני סיום, חשוב לי מאוד להבהיר שמעולם לא למדתי בישול והקורס אפייה היחיד שלמדתי היה קורס קונדיטוריה בבית ספר דנון, וגם אליו לא כל כך התחברתי… לא בגלל בית הספר, שהוא ברמה הכי מקצועית שיש, אלא כי שוב, אני אוהבת פשטות ושם יוצרים ברמת סופר מורכבת, לפחות בשבילי. 


בשני התחומים, אף פעם לא עסקתי ברמה מקצועית, אלא רק חובבנית. אבל אני מכורה למטבח.


ותזכרו, שהאושר נמצא ממש כאן, בפרטים הקטנים והוא רק מחכה שנהנה ממנו. הוא אינו מוגבל, לא עולה כסף והוא נגיש לכל אחד.

  • מתכון לעוגת יוגורט

    אחרי שפעם אחת תכינו את העוגה הזו מבטיחה לכם, שתחזרו אליה מרוב שהיא קלה וטעימה. יש לה שני יתרונות משמעותיים. 

    אחד, אפשר להכין אותה בכל וריאצה שרק תרצו ובכך לגוון אותה והשני, הכל מחושב על פי מיכל יוגרט קטן כך שלא מלכלכים כלים.

    מצרכים : יוגורט 200 גרם גביע שמן גביע סוכר 2 ביצים 2 כפיות תמצית וניל

    אופן הכנה : לערבב לעיסה ללא גושים להוסיף 3 גביעים קמח תופח לערבב שוב להכניס לתבנית עגולה עם חור באמצע, משומנת עם מעטפת סוכר, ל 45 דקות בתנור 160 מעלות. כמובן שהזמן משתנה בהתאם לתנור.

    הכנתי עכשיו עם קצת קינמון. אבל אפשר להוסיף לבלילה כל מה שעולה בדמיונכם – תותים, אגסים, פרוסות דקות של תפוחים מקולפים (זה ממש נמס בפנים), כמה כפות של נוטלה או כל ריבה, ממרח שאוהבים. מומלץ להוסיף עם כף בתוך גומות, אחרי שכבר מזגנו את הבלילה לתבנית, בלי לערבב, כדי שישארו גושים. 

    בתאבון

מתכון לעוגת יוגורט